07.05.18

Native Speaker Week

From 16 April to 20 April 2018 native speakers from America visited the NMS/NMMS Rattenberg.

On Monday we were introduced to Brandon (Washington DC), Oana (Oregon), Rory (Minnesota) and Alexander (Boston). We also played a few activities. On Tuesday we had PE with Brandon and Oana.  We played basketball and "Capture the Flag" with them. After that we had to come up with machines that would make our life easier. On Wednesday we cooked pancakes and chocolate chip cookies. We also found out that we were going to have a presentation on Friday, so we came up with a few ideas and started working on those. On Thursday we worked on the presentations again and went out and got some ice cream. On Friday we performed the presentations in front of the parents and the second classes. After that we had ice cream again and guided the Americans through Rattenberg.

During the week the native speakers helped us a lot with our speaking in front of an audience. They told us to write down answers to simple questions (for example: what would you do with 5 million dollars, my morning routine, …) and read them out loud in front of the class. We think everyone enjoyed the native speaker week and would like to do something like that again.

Simon Gwercher und Anton Burgstaller, 3a

Native Speaker in der Rattenberg

Letzte Woche besuchten amerikanische Native Speaker die NMS /NMMS in Rattenberg. Sie stellten sich als Oana, Brandon, Alexander und Rory vor.

Am Ende der englischen Woche präsentierten die Gruppen ihre lustigen und kreativen Projekte ihren Eltern und anderen Klassen. Jeder Schüler bekam eine eigene Urkunde mit einer originellen Diplom- Musik im Hintergrund. Nicht zu vergessen war das darauffolgende Fotoshooting. Am Ende mussten die Native Speaker zugeben, dass sie sehr beeindruckt von der Leistung der Jugendlichen waren.

Wenn wir Glück haben, kommen sie im Herbst wieder!

Öffnet externen Link in neuem Fenster
Öffnet externen Link in neuem FensterIhr Offizieller Instagram Account

Julia Götz 3m

Wir bedanken uns sehr herzlich bei der Sparkasse Rattenberg für das Sponsoring.

Öffnet externen Link in neuem Fenster